Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов призова Росен Желязков

...
Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов призова Росен Желязков
Коментари Харесай

Атанас Атанасов призова Росен Желязков да не свиква извънредно заседание на парламента в петък

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов прикани Росен Желязков да не привиква изключително съвещание на Народното събрание в петък

Атанасов напомни, че предлагането за спиране работата на Народното събрание в предизборния интервал е било на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, написа Българска телеграфна агенция. Ние приехме като доста състоятелен аргумента, че не би трябвало да се употребява трибуната на Народното събрание за предизборна акция и нечиста сделка. От през вчерашния ден има предложение в петък, последния ден от предизборната акция, да бъде свикано изключително съвещание на Народно събрание. Ние сме срещу това, точно аргументът, че не трябва да се употребява трибуната на Народно събрание в предизборната акция, е най-силното съображение да откажем, сподели Атанасов. Според него няма да има спънка тези оферти да се случат след локалните избори. 

Кирил Петков съобщи, че тематиката " енергетика " в този миг е прахуляк в очите на хората. Той разяснява предложенията, получени като текстове след вчерашната среща сред парламентарните групи и представители на държавното управление по отношение на предлагането на ГЕРБ за анулация на дерогацията на " Лукойл ". Петков разяснява, че не са били изчистени текстовете, засягащи дерогацията, както и текстовете за потреблението на складовете на " Лукойл ". По думите му тези текстове очевидно са написани " на коляно ". В тези текстове нямаше нищо за никакви 0,73 лева на литър гориво, обезщетения, разяснява Петков. Ние препратихме текстовете на министъра на енергетиката. Очакваме отговор от тях, сподели Петков. По думите му измененията би трябвало да бъдат направени експертно. 

Ако се свика съвещание в петък ще бъде просто един избирателен популизъм - без същинските решения, които са нужни за българските жители и за българската енергетика, сподели още Кирил Петков. 

Ивайло Мирчев, народен представител от ПП-ДБ, разяснява, че тези, които " доскоро са играли карти с шефовете на " Лукойл " ", през днешния ден са най-големите борци против съветското въздействие в България. Ние поддържаме предложенията, както във връзка с складовете на горивата, по този начин и във връзка с облагите и налозите, които " Лукойл " дължи на страната, разяснява Мирчев. Подкрепяме предложенията за складовете, за особения търговски шеф, което е наше предложение, само че считаме, че това би трябвало да стане от специалистите на Министерския съвет, а не за седем дни, както някои си показват, че би трябвало да стане, с риск да предизвикаме рецесия на горивата в страната, сподели депутатът. 

Радослав Рибарски, член на Комисията по енергетика, съобщи подготвеност за работа в експертен формат с Министерството на енергетиката и Министерството на финансите. Той настоя за работещ механизъм, който в действителност да разреши тези пари, които се чака да бъдат събрани от " Лукойл " като налози, да бъдат по-късно дадени като обезщетения за жителите. 

Вчера в Народното събрание се състоя среща сред парламентарните групи, подкрепящи държавното управление - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ, в която взе участие и министър-председателят Николай Денков. След срещата депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски заяви, че в петък ще има изключително съвещание на Народното събрание, с цел да преодолеят ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР